klasfoto

klasfoto

maandag 12 december 2011

Sluis

We gingen vandaag op stap naar Nederland! We stapten even uit wanneer we Nederland binnenreden. Aan de ene kant van de weg stond een bord met 'Nederland' erop en twaalf sterren en aan de andere kant 'België', ook met twaalf sterren. Tussenin stond een restaurantje en een winkel. We vroegen ons af of die mensen dan in Nederland of België wonen. Maar gelukkig zagen we plots ook de grenspaal staan en was het duidelijk waar Nederland was en waar België.
We maakten een mooie wandeling rond Sluis: langs de polders en water. We zagen een windkorenmolen de Brak en een standbeeld van JH van Dale (van de woordenboeken). 
We wandelden ook het centrum in en kwamen uit op de Grote Markt waar we Jantje van Sluis tegenkwamen, helemaal bovenop het Belfort! Dit is trouwens het enige Belfort in gans Nederland!
Om ons op te warmen gingen we nog iets drinken en speelden we op een supertof speelplein.














Leuke dag! Dankjewel Leen, Moeke, Katja en Petra!

1 opmerking:

  1. Voor casper waren de highlights de drop! en de klompen...en de grote schommel. Heet die niet "de vliegende hollander"? Hij was heel enthousiast en ik vind het super dat jullie dit allemaal doen met onze kinderen! Merci daarvoor! Veerle

    BeantwoordenVerwijderen