klasfoto

klasfoto

dinsdag 31 mei 2011

Toonkring

Deze week een interessante toonkring. Bert kreeg de opdracht om de voorwerpen in volgorde te leggen: wat het meest interessant lijkt, krijgt de eerste plaats. Zo wordt alles op een rij gelegd.
Lies bracht een schilderij mee. Ze schilderde een stad en vertelde ons precies hoe ze hiervoor tewerk ging. Eerst de skyline of skylijn of luchtlijn of horizon. Daarna de stad. De gebouwen vooraan zijn groter dan de gebouwen achteraan want die staan verderaf. 'Met welke verf is het schilderij gemaakt?' Met olieverf? We roken aan het schilderij maar het rook naar niets. Geen olieverf. Lies dacht dat het met mensenverf geschilderd was.
Louka bracht popjes mee. Het zijn baboushka's. Ze passen allemaal ineen. We zochten op waar die popjes vandaan komen. Uit Rusland of Japan, daar is geen duidelijkheid over. De grootste baboushka is 1m80 (dat is bijna zo groot als Yannick).
Brent bracht foto's mee van de puppy's bij zijn tante. Er zijn 10 puppy's geboren. 5 zijn er dood gegaan. Nu zijn er nog 5 over. Ze zien er heel zacht uit.
Vinique toonde haar skeelers. Hele mooie roze met rubberen wieltjes!
Raf had een steen mee. Het is een scarabé. Als je het rond je nek hangt, kan het geluk brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten