klasfoto

klasfoto

woensdag 11 mei 2011

Nieuws uit de eerste klas

Op woensdagmorgen komen drie mama's samen lezen met de kinderen van de eerste klas. Kirsten, Anouschka en Veerle. Deze morgen lukte het nog niet voor alle mama's om er te zijn. Daarom sprong Leen in. Vanaf volgende woensdag gaan we echt van start in groepjes van telkens drie kinderen. Het zag er deze morgen heel gezellig uit. Bedankt Anouschka en Leen!
Met een paar kinderen zetten we een nieuwe rekensprong! We hadden 13 ijsjes of 16 koekjes en legden dit met de tienzak en schijfjes. Plots kwam een boze mama die heel snel 10 ijsjes of koekjes af nam (we zouden anders buikpijn krijgen). De snelste manier is om de tienzak (of het tiental) weg te nemen. Dit is een eerste stap in het optellen en aftrekken met brug.
Andere kinderen bereidden de actualiteitskring voor. Ze zochten hiervoor een artikel uit de Klapkrant en maakten een mindmap. Samenwerken zonder discussies is voor sommige kinderen nog een werkpuntje!
Er waren ook een paar kinderen die een oefening denkwerk maakten. Geen makkelijke opdracht die toch tot een goed bijna-einde gebracht werd!

1 opmerking:

  1. Ik vond het heel leuk om samen met de eerste klassers te lezen.
    Jullie kunnen allemaal al goed lezen. Doe zo voort !!

    Leen

    BeantwoordenVerwijderen